Festival PAN 2012

Srdce na dlani...

...sa nehovorí len tak, pre nič za nič. Podávame ho ďalej iným, tým, ktorí ho viac potrebujú a naložia s ním správne v každom smere. Dnes má asi každý trošku hlbšie do vrecka, ale dať čosi aj z toho mála ktoré sa ťažko zarobí je to najcennejšie, je to ako podať svoje srdce na dlani.
Festival PAN spolupracuje s Občianskym združením ATĎ. Otec festivalu Miro Kasprzyk už roky výrazným spôsobom napomáha pri organizácii Letného Divadelného Tábora. Už niekoľko rokov funguje spolupráca medzi Mirom a spomínaným OZ ATĎ. Občianske združenie zbiera 2% z daní. Polovica vyzbieraných prostriedkov sa použije na LDT a druhá na PAN.
Tento rok je prvýkrát k dispozícii číslo účtu na ktoré je možné darovať akúkoľvek čiastku, ktorá bude použitá na festival PAN 2013. Výška nerozhoduje, rozhoduje úmysel a dobrý skutok.

2714577855/0200 - VÚB (POZOR: príspevky prosíme poskytnúť prevodom, nie vkladom!)

Už roky Vám podávame naše srdce na dlani, 2x do roka... Ak nájdeš hoc i malé prostriedky na to, aby sa nám z toho trošku vrátilo budeme Ti veľmi vďačný!

ĎAKUJEME!

Predbežný program na PAN 2013!

PAN 2012

Na festivale PAN sa už po 19. krát stretne kopa nadšencov nonverbálneho divadla. Tri dni tvorivých dielní a štyri dni plné divadla. Tvrdá práca ktorej bol obetovaný čas počas posledného roka sa zúročí. No nie je to vôbec o súťažení. Rodinná atmosféra, stretnutia z minulosti, kopa nových priateľov na zvyšok života. Liptovský Mikuláš je synonymom festivalu, ktorým prešlo nespočetné množstvo šikovných umelcov.
Tak neotáľaj a pridaj sa i Ty k nám!

Tu nájdeš najdôležitejšie oznamy a dokumenty týkajúce sa festivalu PAN

Hodnotenie PANu 2012 od Mira List od Vahrama! Fotky PAN 2012 by Majkl Velnter Denník PAN 2012 od Gabriela Žifčáka VÝSLEDKY PAN 2012 Letný Divadelný Tábor 2percentá pre PAN 2012 Vzdelávanie pedagógov PAN 2012 Archív PAN 2011

FestivalPAN FanPage na Facebooku

REKORD REKORD REKORD
PANTOMÍMA NON STOP


Viac ako 27 hodín pantomímy bez prerušenia v Dome kultúry :-)
Začiatok rekordu streda 28. novembra 2012 o 18,oo MIM show vo Veľkej sále
Potom v bábkovej sále až do štvrtka 17,59 hod. kde vyvrcholíme prezentáciou HAMU...
To bude celkom 27 hodín a možno dáme niečo navrch :-)
VŠETCI čo máte etudy, či jednotlivci, dvojice, trojice, súbory...schopné prezentácie, tu nejde o súťaž, ale o čas, pripravte si súpis všetkého čo môžete hrať ponúknite a pri príchode to zahlásite Lucii Jurečkovej FUNSPORT, robila s nami rekordy pred tým...
Pri otvorení festivalu skontrolujeme všetkých účinkujúcich a hlavne časy hrania...
všetci účastníci rekordu budú pripravení hodinu pred svojím výstupom!!!
No a potom pohoda :-)
Celú noc a celý deň
s pantomímou prežijem!!!
Všetko ako vždy našom DK :-)


Pre žonglérov (ale aj iné dielne)

PAN sa nezadržateľne blíži a s ním i tvorivé dielne, ktorých bude niekoľko. Od pantomimických, tanečných, improvizačných až po kadejako inak pohybové. Rád by som napísal niečo, čo možno pomôže s tým, na čo približne sa máte pripraviť. Čo si doniesť, prípadne, čo vám vôbec netreba. Ja som žonglér, takže budem hovoriť hlavne za seba, ale množstvo z toho sa dá "aplikovať" i na iné dielne.

Roky rokúce čo učím žonglovanie sa mi ustavične stáva to, že si noví žongléri, ktorí dostanú od pani učiteľky pokyn, aby si zobrali i žonglovátka. Kedže ich prevažne nemajú a vôbec sa so žonglovaním nestretli, tak utekajú do obchodu a kúpia si nejaké loptičky. Je to fajn, že sa snažíte prísť pripravení, no častokrát (asi 99,9% prípadov) sa udeje to, že si kúpite nevhodné loptičky. Nejaké ľahké penové, moc malé, moc veľké a čo ja viem ešte aké variácie sa dajú zohnať. Sú to skutočne vyhodené peniaze. Ak by ste sa chceli dačo dozvedieť o loptičkách, tak si môžete prečítať ako sa nejaké dajú vyrobiť. http://zonglovanie.ariesa.sk/clanky/2/Vyrabame-lopticky-na-zonglovanie-(z-tenisovych-lopticiek)/. Netreba mať zbytočné obavy, že nebudete mať s čím žonglovať. Loptičiek bude všade naokolo viac než dosť. To sa týka aj iných žonglovátok (napríklad diabolá z dráčika, alebo z kauflandu). Takéto niečo je fajn na potešenie, no ako náhle chytíte do ruky poriadne diabolo, tak zistíte, že s tým "Kauflanďáckym" sa skutočne neáda nič robiť. Takže ešte raz žiadne obavy.

Ak máte o čosi záujem, tak bude taký malý žonglérsky obchod priamo na dielni (toho, čo sa zmestí do kufra), ak by ste chceli čosi konkrétne, tak kontaktujte Mižu-ho z www.firelovers.sk a on vám to snáď prinesie, prípadne vám podá viac informácií o dostupnosti, či kvalite toho, či onoho žonglovátka.

Druhá vec je obuv (áno, táto sa už dá aplikovať aj na iné tvorivé dielne). Je mi nadovšetko jasné, že prichádzate s veľkými batohmi, plných vecí na 4 dni a predstavenie. No podľa mňa sú topánky na dielne nevyhnutnosťou. Priestory v ktorých sa pracuje sú udržiavané čisto. Určite nie je vhodné zúčastňovať sa ich v dennej obuvi (vo vačšine prípadov zakázané). Je preto dobré mať alternatívnu obuv v ktorej sa vám bude dobre pracovať a nebude vám prekážať mať ju niekoľko hodín na nohe. Može ísť o športovú halovú obuv, alebo tzv. piškóty, ktoré používajú tančníci (táto obuv je asi najpohodlnejšia, nesťahuje nohu, ľahká, vzdušná a vy sa tým pádom môžete plne sústrediť na dielne). Taktiež sa stáva, že účastníci behajú na dielni v ponožkách... no čo ja viem či je to najlepší nápad?!

Blízko k obuvi má oblečenie. Zdôrazňujem, že sa pohodlne oblečte, tak, aby ste sa mohli eventuelne aj zamazať. Hrať divadlo či tancovať, teda miestami sa aj válať po zemi patrí k tomu. Čudujem sa vždy, keď 3/4 ľudí majú oblečené rifle, prípadne veci v ktorých ostávajú aj po tvorivých dielňach. Podľa môjho skromného názoru rifle nepatria do kategórie "pohodlné oblečenie", ale budiž. Nebýva problém so šatňou, prezliecť sa vždy kdesi dá. Takže do toho veľkého batohu odporúčam jedny tepláky naviac.

Dúfam, že som vás týmto neodradil, zámer bol úplne opačný, pripraviť vás na tvorivé dielne čo najlepšie po stránke materiálneho zabezpečenia z vašej strany. Duševné zabezpečenie je z časti taktiež na vás, ale i na nás. Preto pevne veríme, že všetko do seba zapadne najlepšie ako len môže a užijeme si predčasné vianoce v novembri v Liptovskom Mikuláši. Ďakujem všetkým za prečítanie a ostávam s pozdravom :)